معرفی اسکریپر و انواع آن

ماشین آلات راهسازی
2020/11/23
مرحل راه سازی جاده
2020/11/26
نمایش همه

معرفی اسکریپر و انواع آن

اسکریپرچیست

اسکریپرماشینی است که عمل بارگیری وحمل وتخلیه مواد خاکی در مسافتهای متوسط وزیادرا به تنهایی انجام می دهد. اسکریپرها ماشین آلاتی می باشند که از آنها برای عملیات تسطیح و مکان هایی که بکارگیری بولدوزر اقتصادی نمی باشد استفاده می گردد.زیرا در مناطقی که فاصله حمل متوسط است نه از بلدوزر می توان استفاده کرد و نه از ماشین آلاتی با سرعت زیاد چرا که اقتصادی نیست.در واقع اسکریپرها نوعی ماشین حفاری به حساب آمده.

این ماشین اولین بار در سال ۱۹۴۶ میلادی در کارخانه صنایع تولید ماشین آلات ساختمانی و راه سازیCATERPILLARتولید شد. در ابتدا سرعت این ماشین از چند کیلومتر تجاوز نمی کرد.امّا امروزه  سرعت اسکریپرها با تراکتور چرخ لاستیکی به ۵۵ کیلومتر در ساعت نیز می رسد

اسکریپر

 

اسکریپر چرخ زنجیری 

اسکریپرها می تواند چرخ زنجیری و یا چرخ لاستیکی باشد. اگر زﻣﻴﻦ ﻣﻮرد ﻧﻈﺮ ﻧﺮم و ﻓﺎﺻﻠﻪ ﺣﻤﻞ ﻛﻢ ﺑﺎﺷﺪ، از ﺗﺮاﻛﺘﻮر ﺑﺎ ﭼﺮخﻫﺎی زﻧﺠﻴﺮی اﺳﺘﻔﺎده می گردد. فاصله حمل اقتصادی در اسکریپرهای چرخ زنجیری ۱۰۰ الی ۱۲۰ متر می باشد. همچنین فواصل حمل بالای ۳۰۰ متر در اسکریپرهای چرخ زنجیری توصیه نمی گردد. دلیل این امر آن است که اسکریپر با تراکتور چرخ لاستیکی دارای قدرت کششی اسکریپر با تراکتور چرخ زنجیری نمی باشد. امروزه در بیشتر پروژه ها از اسکریپرها با تراکتور چرخ لاستیکی استفاده می شود وﺗﺮاﻛﺘﻮر ﭼﺮخ زﻧﺠﻴﺮی ندرتاً ﻛﺎرﺑﺮد دارد.

 

اسکریپر

 

انواع اسکریپر:

۱- اسکریپرهای تک موتوره

۲- اسکریپرهای دو موتوره با جفت محور متحرک

۳- اسکریپرهای یک سر گیردار (دو محوری)

۴- اسکریپرهای کش-واکش

۵- اسکریپرهای بالابر (نقاله دار)

اسکریپرهای کش-واکش،اسکریپرهایی با جفت محور متحرک می باشند که به وسایل اتصال مجهز هستند و نتیجتاً دو اسکریپر می توانند در بارگیری به هم کمک نمایند. در اسکریپرهای با جفت محور متحرک،هم چرخ های تراکتور و هم چرخ های اسکریپر می چرخند. این واحدها اکثراً به دو موتور مجهزند و همین توان اضافی و داشتن جفت محور محرک،منجر می شود که نیروی کشش آنها بیش از اسکریپرهای چرخ معمولی باشد.

در اﻧﻮاع ﺟﺪﯾﺪ اﺳﮑﺮﯾﭙﺮﻫﺎ ﺑﺮای ﺑﺎرﮔﯿﺮی ﺑﺠﺎی ﺗﺮاﮐﺘﻮر ﮐﻤﮑﯽ از ﺑﺎﻻﺑﺮی ﮐﻪ در روی ﺟﺎم ﻧﺼﺐ ﺷﺪه اﺳﺖ اﺳﺘﻔﺎده ﻣﯽ ﮐﻨﻨﺪ . در اﯾﻦ اﺳﮑﺮﯾﭙﺮﻫﺎ ﻗﺴﻤﺖ ﺑﺎﻻﺑﺮ ﺟﺎﻧﺸﯿﻦ دﯾﻮاره ﺟﻠﻮﯾﯽ ﺟﺎم ﻣﯽ ﺷﻮد. اﺳﮑﺮﯾﭙﺮﻫﺎی دارای ﺑﺎﻻﺑﺮ دارای ﯾﮏ ﺑﺎﻻﺑﺮ ﻧﺮدﺑﺎﻧﯽ در ﺟﻠﻮی ﺟﺎم ﺑﻮده و در ﻋﻤﻞ ﮐﻨﺪن و در اﻧﺘﻘﺎل ﻣﻮاد ﮐﻨﺪه ﺷﺪه ﺑﻪ داﺧﻞ ﺟﺎم ﺗﺴﻬﯿﻞ اﯾﺠﺎد ﻣﯽ ﻧﻤﺎﯾﺪ.

ﮐﺎر ﺑﺎﻻﺑﺮ ﺑﺪﯾﻦ ﺗﺮﺗﯿﺐ اﺳﺖ ﮐﻪ ﺧﺎک وارده ﺑﻪ ﺟﺎم را از ﺟﻠﻮی ﻟﺒﻪ ﺟﺎم ﺑﻪ داﺧﻞ آن ﻣﯽ راﻧﺪ. در اﺳﮑﺮﯾﭙﺮﻫﺎی دارای ﺑﺎﻻﺑﺮ ، ﻋﻤﻠﮑﺮد ﺑﺎﻻﺑﺮﻫﺎ ﻧﯿﺎز ﺑﻪ اﻧﺮژی ﮐﻤﺘﺮی ﻧﺴﺒﺖ ﺑﻪ ﻓﺸﺎر دادن ﺧﺎک ﺑﻪ درون ﻣﻮاد ﻣﻮﺟﻮد در ﻣﺤﻔﻈﻪ را دارد . در ﻧﺘﯿﺠﻪ در اﯾﻦ ﮔﻮﻧﻪ اﺳﮑﺮﯾﭙﺮﻫﺎ ﺑﻪ دﻟﯿﻞ ﻗﺪرﺗﯽ ﮐﻪ ﺑﺎﻻﺑﺮ ﺑﻪ اﺳﮑﺮﯾﭙﺮ ﻣﯽ دﻫﺪ ﺑﻪ ﺗﺮاﮐﺘﻮر ﮐﻤﮑﯽ ﺟﻬﺖ ﺑﺎرﮔﯿﺮی اﺣﺘﯿﺎﺟﯽ نیست.

امتیاز بدید post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *